Over Ingrid

Een aantal jaar geleden rolde ik per ongeluk de waxindustrie in. Ik was masseuse en zocht een behandeling erbij die mijn klanten zouden waarderen. Het was een schot in de roos.

Toen ik begon, waren er nog niet veel trainingen, dus leerde ik mijzelf alles aan. Terwijl ik meer bedreven raakte in de techniek, ontwikkelde ik een eigen manier waarop ik waxte en schaafde dat steeds meer bij. Sindsdien heb ik honderden mensen naar volle tevredenheid gewaxt, terwijl ze zich comfortabel voelden tijdens de behandeling. Ik ben ervan overtuigd dat jij je ook prettig zal voelen bij de behandeling!

De eerste jaren werkte ik vanuit mijn huis in Breda. Hoewel het een mooie stad is, miste ik de buzz van de Randstad en met name Rotterdam. Ik woonde er al eerder, in een ander leven. Ik droomde van een salon in Rotterdam, maar ik wist niet hoe het aan te pakken. In juni 2020 echter, keek ik eens op internet voor een pand in Rotterdam. The rest is history. Alles viel op zijn plek, alsof iets groters dan mijzelf mij meenam. Een plan ontvouwde zich voor mijn ogen en binnen no time realiseerde ik een droomplek met de krachtige naam WAX010. Ik had hulp van familie en professionals op het gebied van onder andere financiën, marketing en websites. Ik was in de wolken.

Sinds september 2020 is de salon open. Ik werk er met veel voldoening en plezier. In mijn werk houd ik mij aan een aantal regels die ik opgesteld heb naar aanleiding van een business coachingstraject dat ik ooit deed. Het zijn mijn eigen ideeën over hoe ik wil werken. Ik noem ze de Zeven Gouden Regels. Op deze regels bouw ik mijn huidige bedrijf uit. Het is als een kompas waarop ik vaar. Ik deel ze graag met je.

De businesscoach waar ik me liet begeleiden, leerde me over mezelf door me allerlei vragen te stellen. Twee belangrijke vragen die hij me stelde, wil ik met je delen.

  • Wie moet ik zijn als eigenaar van een onderneming?
  • Wat is de gedragscode die ik van mijzelf verwacht en van mijn medewerkers?

Het zoeken naar antwoorden op deze vragen resulteerde in een lawine van nog meer vragen en nog meer antwoorden. Uiteindelijk kwam ik uit op mijn Zeven Gouden Regels. Ze geven weer hoe ik in het leven sta en hoe ik mijn bedrijf wil vormgeven, maar meer nog zijn ze de bezieling van mijn onderneming. Mensen met wie ik samenwerk, onderschrijven deze regels. Het is onderdeel van mijn bedrijfsethiek. Op deze manier bouwen we aan een veilige werkomgeving voor onze mensen en voor onze klanten.

We zijn allemaal gelijk, ondanks dat we andere verantwoordelijkheden hebben. Op de werkvloer herinneren we elkaar aan deze regels zodat we ontspannen, open en prettig kunnen samenwerken.

Zeven Gouden Regels

  1. Kom op tijd met een verzorgd uiterlijk. Het getuigt van respect naar je omgeving om punctueel en verzorgd te zijn.
  2. Lach en wees vriendelijk. Onze klanten en je medewerkers verdienen jouw beste versie.
  3. Behandel je klanten zoals jij zelf graag behandeld wilt worden.
  4. Zeg wat er is in een directe en respectvolle manier. Roddel niet.
  5. Wees behulpzaam naar je collega’s, maar alleen dan wanneer je je eigen taken hebt afgerond.
  6. Vraag om wat je nodig hebt. Bedrieg, lieg en steel niet.
  7. Help je collega’s bij het naleven van deze regels.

Heb je suggesties voor ons over de salon en de manier waarop we werken? Ik hoor ze graag.
We doen onze uiterste best jouw bezoek aan de salon zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

Als je enthousiast bent over de manier waarop we werken, ben je welkom om te solliciteren. Laat je naam en telefoonnummer achter in de salon en we nemen contact met je op.

Zie je graag in de salon!

Ingrid Sarsanszky
Owner at WAX010 | Schieweg 103A, Rotterdam