Waxprotocol

Niet alleen weten we alles dat er is te weten over waxen, we zijn inmiddels ook huidexperts geworden. Om te waxen, moet je huid in topconditie zijn. Je krijgt het beste resultaat als je huid veerkracht heeft en gezond is.

Lees verder, lieve mensen…

Wat te doen en niet te doen

Nummer 1
Houd op met lang en heet douchen.
Yep schat, je huid houdt er niet van. Het douchen onttrekt vocht uit de huid met een droog, slap, kwetsbaar velletje als resultaat. Onze waxspecialisten zien het gelijk aan je huid…

Nummer 2
Hou op met je huid kapot te soppen.
Echt, we weten dat dit niet is wat je wilt horen, maar het is belangrijk voor je gezondheid. Je huid heeft een hele belangrijke functie die behoort tot het goed functioneren van een optimaal immuunsysteem. Je huid kan je niet beschermen tegen indringers als je de natuurlijke beschermlaag systematisch en dagelijks vakkundig verwijderd hebt met wasproducten. We zullen geen namen van producten noemen.
Begrijp eerst dat je huid niet vies is, tenzij je in de kolenmijnen werkt of in riolen rondrent. Warm water is voldoende om je huid te reinigen, want zweet is niets meer dan zout water. Google naar natuurzeep of doucheschuim of shampoo die op zijn minst 98% natuurlijk is. Daarmee kan je dan eventueel je oksels wassen. Gebruik weinig en beperk het tot 2x per week. Je huid zal zienderogen opknappen.

Vergeet pH-neutrale verhaaltjes en speciale intieme zone producten. Als waxspecialisten merken we het gelijk aan je huid tijdens het waxen.

Nummer 3
Hoe je je schaamstreek verzorgt, dames en heren.
Lees nummer 2. Was alleen met warm water. “Hoe zit het dan met speciale producten voor de intieme zone” vraag je je wellicht af.
Lees opnieuw nummer 2. Was alleen met warm water. Geen gemaar. Echt, geen gemaar. Jouw huid heeft het dan moeilijk tijdens de wax en dat is nadelig voor jou en voor ons.

Nummer 4
Geen glibberige bodylotions of -crèmes vóór het waxen gebruiken.
Als je komt voor je wax, zorg dan dat je geen lotions of crèmes gebruikt op je huid. De wax kan zich niet goed aan het haar hechten en je waxbehandeling heeft dan niet het gewenste resultaat.

Nummer 5
Een lekker vette huid.
Je huid is van nature een beetje olieachtig. Dat is juist goed! Precies wat we nodig hebben! Het betekent dat je huid in een goede conditie is. Zorg dus dat dat zo blijft. Hoe doe je dat? Douche kort en niet lang. Gebruik een beetje natuurlijke zeep of douchegel. Gebruik een plantaardige huidolie met essentiële olie om je huid te verzorgen en lekker te laten ruiken.

Nummer 6
Haarlengte.
Schaam- en okselhaar wordt het best elke 5 weken verwijderd met de waxmethode. Dit waxritme zorgt ervoor dat je haarwortels klein blijven, de haren worden zacht en dat de groei vertraagt. Precies wat je wilt! Wil je per se scheren tussendoor? Doe dat dan gerust, maar blijf er 10 dagen voor je waxafspraak vanaf. Dan is het precies de goede lengte. En… houd je waxritme van 4-6 weken aan.

Nummer 7
Wordt een waxpro.
De ideale manier om te profiteren van alle waxvoordelen is om elke 4-6 weken langs te komen voor een behandeling. Haar wordt dun, komt minder snel terug en neemt in hoeveelheid af. Door de haarwortels steeds te verwijderen, worden ze kleiner en kleiner. En dat maakt het waxen weer een aangenamere ervaring. Verwijder zelf geen haren met een pincet of met wax, je verstoort de groeicyclus van de haren. Haren gaan op elk moment doorkomen terwijl je eigenlijk wil dat ze tegelijkertijd doorkomen en verwijderd worden.

Nummer 8
Jouw eerste wax.
We zijn er retetrots op dat we al zoveel vrouwen én mannen door hun eerste waxsessie hebben geloodst. Juist omdat we zoveel ervaring hebben, weten we precies hoe we jou op je gemak kunnen stellen. We weten wanneer het spannend wordt en begeleiden je er doorheen. Jij gaat trots de deur uit en je komt graag terug. Dat is wat wij nastreven. En wij zijn er dan weer trots op jou een fantastische ervaring te hebben gegeven. First timers… we just love them.

Nummer 9
Avoyd Original, je redding bij ingroeiende haren en rode bultjes.
Zelf verkopen we Avoyd niet in de salon, maar als je op Google gaat zoeken, zie je genoeg aanbieders. Je begint met dagelijks aanbrengen van de lotion een week vóór je eerste wax. Je huid krijgt een peeling en wordt zacht, waardoor de haren er makkelijker uitgaan. Het kan zijn dat je huid wat gaat vervellen, maar dat is normaal. Na je wax ga je door met de lotion. Dat mag je op gevoel doen. Kijk of je huid rode vlekjes heeft of dat er wat haartjes ingroeien. Is dat het geval, dan breng je de lotion aan. Lees je de bijsluiter ook even? Dat is altijd verstandig om te doen. Breng de lotion niet aan tussen de schaamlippen. Dat geeft een branderig gevoel.

Nummer 10
Ben jij al een scrub master?
Twee keer per week je huid scrubben is prima. Meer is niet nodig. Doe het met beleid! Je hoeft niet tot bloedens toe je huid eraf te schrobben. Scrubben haalt de dode huidcellen weg wat er weer voor zorgt dat je haren makkelijk kunnen doorkomen. Je kunt een scrub gebruiken, het liefst een natuurlijke. Anders gebruik je een speciale handschoen die je daarna goed uitspoelt en laat luchtdrogen. Zo krijgen bacteriën geen kans zich te vermenigvuldigen in de vochtige handschoen. Ieuw! Wil je je handschoen wassen? Stop hem dan in een zakje waar je ook een bh in kunt wassen. Zo bescherm je je andere wasgoed tegen de grove structuur van de handschoen.

Nummer 10
Als je ongesteld bent…
Sweetie, gebruik een tampon, vertel het je waxspecialiste en alles komt goed. Wij nemen de juiste hygiënische maatregelen, zoals nieuwe handschoenen en een nieuwe onderlegger op de tafel.

Belangrijk:
Je kunt je afspraak tot 24 uur van tevoren nog verzetten.
Met ons boekingssysteem zijn terugbetalingen niet mogelijk.

Dames en heren zijn welkom bij WAX010, de waxspecialist en massagesalon in Rotterdam.
De top 5 van meest gevraagde waxbehandelingen: een Brazilian wax of Hollywood wax voor dames. De heren boeken een Boyzilian wax of een rug- en schouderwax.